Változás a ceglédi rendelésben

2015. szeptember 1-től ceglédi rendelőnk új helyre költözik. Új címünk: Cegléd, Népkör utca 9. Bejelentkezni továbbra is az (53) 611 – 122 – es számon lehet rendelési időben. Szeretettel várunk mindenkit az új, teljesen felújított, kellemesebb környezetet biztosító rendelőben.  

Fogpótlások típusai – koronák, hidak

Koronát készítünk, amennyiben egy fog koronai része erősen destruálódott, vagy tömőanyaggal már nem korrigálható. A pótlás az érintett fogra készül, anatómikusan és esztétikusan állítja helyre a sérült fogat. Híd alatt több tagot tartlmazó pótlást értünk. Legtöbbször hiányzó fogat, vagy fogakat pótlunk vele. Jellemzően …

Diasztéma szűkítése – esetbemutatás

A diasztéma jelentése: rés, szünet. A fogászatban azt az állapotot jelöli, amikor jellemzően a két felső nagymetsző között hézag van, nagy a kettő közötti távolság. A képeken két eset előtte-utána fotóit mutatom be. Mindkét páciens szerette volna, ha metszőfogai között kisebb a látható rés. Hallottak héjkerámiáról, …

6 tipp a kevesebb fogkőért

6 tipp a kevesebb fogkőért

Mi a fogkő?

A szájüreg a rendszeres otthoni ápolás mellett is tartalmaz baktériumokat. Ezek fehérjékkel és ételmaradékokkal keveredve hozzák létre a lepedéket. Ez a nyúlós, ragadós réteg a fogak minden felszínére ráragad, még a nehezen elérhető helyekre is. Megtalálható tovább az íny alatt, illetve a már meglévő töméseken és a fogpótlásokon is.

Bővebben »

Mit tehetsz a rossz lehelet ellen?

Mit tehetsz a rossz lehelet ellen?

  1. Gyakran moss fogat és használj fogselymet! A lepedékben elszaporodó baktériumok és a fogak közt maradó ételmaradék rossz leheletet okoznak. Ajánlott naponta legalább kétszer, alaposan fogat mosni és fogselymet használni.

  1. A nyelvedet is tisztítsd! A nyelveden található a baktériumok nagy része, amik szintén kellemetlen leheletet okozhatnak. Tisztítsd meg fogmosás után a nyelvedet is fogkefével. Léteznek speciális nyelvtisztító eszközök is, amikkel még jobb eredményt tudsz elérni.

 

Bővebben »

5 dolog, amit gyermeked fogaiért tehetsz

5 dolog, amit gyermeked fogaiért tehetsz

Ellenőrzés

A gyereket célszerű már az első születésnapja előtt elvinni fogorvoshoz. A problémák időben való észlelése kulcsfontosságú. A helyes fogmosási technika elsajátításával, az étrend megváltoztatásával számos, később jelentkező problémát ki lehet küszöbölni. A megelőzés egyben a legolcsóbb beavatkozás is.

Bővebben »

Amit a fogcsikorgatásról tudni akartál

Amit a fogcsikorgatásról tudni akartál

Élete során mindenkivel előfordul, hogy csikorgatja a fogait. Van, akinél ez semmilyen panaszt nem okoz. Másoknál, ha rendszeressé válik, akkor kárt okozhat a fogakban vagy a szájüreg egyéb szöveteiben

Bővebben »