Fogpótlások típusai – koronák, hidak

Koronát készítünk, amennyiben egy fog koronai része erősen destruálódott, vagy tömőanyaggal már nem korrigálható. A pótlás az érintett fogra készül, anatómikusan és esztétikusan állítja helyre a sérült fogat.

Híd alatt több tagot tartlmazó pótlást értünk. Legtöbbször hiányzó fogat, vagy fogakat pótlunk vele. Jellemzően a hiány előtti és utáni fogak kerülnek lecsiszolásra, és ez a két tartópillér tartja a hidat, ami a hiányzó fogakat pótolja.

A rendprepfigure1előmben készített rögzített, azaz a szájba véglegesen beragasztott fogpótlásban közös vonás, hogy csak és kizárólag vállas előkészítést alkalmazok. Ennek a lényege az, hogy a fog nyakán csiszoláskor körkörösen egy szabályos vállat alakítunk ki, a fogpótlás széle ezen ül. Ez a módszer pontos, esztétikus és hosszú távon nem károsítja a fog tartószerkezetét (íny, fogágy). Csak ezzel a módszerrel állítható helyre teljesen a fog eredeti kontúrja, illetve csak így alakítható ki a fogpótlás tökéletes széli zárása.

A hagyományos, tangenciális előkészítést számos hátrányos tulajdonsága miatt (ínygyulladás, ínyvisszahúzódás, elszíneződés, fogágybetegség, fokozott lepedékképződés) rendelőnkben egyáltalán nem alkalmazzuk.

Anyagát tekintve rendelőnkben két típusú fogpótlást készítünk:

Porcelánnal leplezett fogpótlások1. Fémkerámia: a köznapi értelemben vett porcelán korona. Alapját egy nikkelmentes váz adja, amire egyénileg kerül fel egy kerámialeplezés minden oldalra. A leplező kerámia tekintetében két fajtája elérhető:

A, Fémkerámia korona, vagy hídtag Noritake kerámiával leplezve: 22,000 HUF / tag.

B, Fémkerámia korona, vagy hídtag Heraceram kerámiával leplezve: 26,000 HUF / tag.

 

Cirkon-kerámia fogpótlások2. Cirkonkerámia korona, vagy hídtag: alapja egy cirkon váz, ami CAD/CAM eljárással készül. Ez azt jelenti, hogy a kiöntött minta beszkennelésre kerül, majd egy robot faragja ki a cirkon vázat. A legmagasabb esztétikai igényeket is kielégíti, emellett ez a módszer hihetetlen pontosságú, 5 mikrométeres széli zárást biztosít.

Ára: 35,000 HUF/tag.

 

Rendelőnkben előzetes bejelentkezés után ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítunk, melynek során felmérjük az egyéni lehetőségeket és személyre szabott, tételes árajánlatot kap. Ha felkeltettük érdeklődését, úgy lépjen velünk kapcsolatba.