Fogkő-eltávolítás

Fogkő-eltávolításA fogkő nem más, mint elmeszesedett lepedék. Ha nem távolítjuk el a lepedéket, akkor idővel a nyálból származó mészkristályok csapódnak ki a felszínén, ez a fogkő. Ezért fontos a lepedék eltávolítása, ami csak megfelelő fogmosási technikával lehetséges. Azokon a helyeken, ahonnan nem távolítjuk el tökéletesen a lepedéket idővel fogkő alakul ki. A fogkő erősen tapad a fogakhoz, egy idő után már csak szakember tudja azt maradéktalanul, ultrahangos készülék segítségével eltávolítani.

A fogkő ínygyulladást, ínyvérzést, majd mélyebbre terjedve fogágybetegséget okoz, ami idővel a fogak kilazulásához, elvesztéséhez vezet. A fogkő esztétikailag is csúnya, továbbá kellemetlen leheletet, szájszagot okoz.

Rendelőnkben ultrahangos készüléket használunk a fogkő eltávolításához. A készülék a fogzománcot nem károsítja. A kezelés során mind az íny felett található, látható, mind az íny alatti fogkő eltávolításra kerül. A kezelés zárásaként polírozzuk fogait. A sima felszínen a jövőben nehezebben tud a lepedék megtapadni. Amennyiben ehhez helyes fogmosás is társul, úgy a tiszta, fogkőmentes fogfelszín hosszú ideig megőrizhető.

Az ultrahangos fogkő-eltávolítást félévente javasoljuk.