Fogpótlások típusai – koronák, hidak

Koronát készítünk, amennyiben egy fog koronai része erősen destruálódott, vagy tömőanyaggal már nem korrigálható. A pótlás az érintett fogra készül, anatómikusan és esztétikusan állítja helyre a sérült fogat.

Híd alatt több tagot tartlmazó pótlást értünk. Legtöbbször hiányzó fogat, vagy fogakat pótlunk vele. Jellemzően a hiány előtti és utáni fogak kerülnek lecsiszolásra, és ez a két tartópillér tartja a hidat, ami a hiányzó fogakat pótolja.

A rendprepfigure1előmben készített rögzített, azaz a szájba véglegesen beragasztott fogpótlásban közös vonás, hogy csak és kizárólag vállas előkészítést alkalmazok. Ennek a lényege az, hogy a fog nyakán csiszoláskor körkörösen egy szabályos vállat alakítunk ki, a fogpótlás széle ezen ül. Ez a módszer pontos, esztétikus és hosszú távon nem károsítja a fog tartószerkezetét (íny, fogágy). Csak ezzel a módszerrel állítható helyre teljesen a fog eredeti kontúrja, illetve csak így alakítható ki a fogpótlás tökéletes széli zárása.

A hagyományos, tangenciális előkészítést számos hátrányos tulajdonsága miatt (ínygyulladás, ínyvisszahúzódás, elszíneződés, fogágybetegség, fokozott lepedékképződés) rendelőnkben egyáltalán nem alkalmazzuk.

Anyagát tekintve rendelőnkben két típusú fogpótlást készítünk:

Porcelánnal leplezett fogpótlások1. Fémkerámia: a köznapi értelemben vett porcelán korona. Alapját egy nikkelmentes váz adja, amire egyénileg kerül fel egy kerámialeplezés minden oldalra. A leplező kerámia tekintetében két fajtája elérhető:

A, Fémkerámia korona, vagy hídtag Noritake kerámiával leplezve: 22,000 HUF / tag.

B, Fémkerámia korona, vagy hídtag Heraceram kerámiával leplezve: 26,000 HUF / tag.

 

Cirkon-kerámia fogpótlások2. Cirkonkerámia korona, vagy hídtag: alapja egy cirkon váz, ami CAD/CAM eljárással készül. Ez azt jelenti, hogy a kiöntött minta beszkennelésre kerül, majd egy robot faragja ki a cirkon vázat. A legmagasabb esztétikai igényeket is kielégíti, emellett ez a módszer hihetetlen pontosságú, 5 mikrométeres széli zárást biztosít.

Ára: 35,000 HUF/tag.

 

Rendelőnkben előzetes bejelentkezés után ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítunk, melynek során felmérjük az egyéni lehetőségeket és személyre szabott, tételes árajánlatot kap. Ha felkeltettük érdeklődését, úgy lépjen velünk kapcsolatba. 

 

 

Hozzászólás

We would be glad to get your feedback. Take a moment to comment and tell us what you think.