Mit tehetsz a rossz lehelet ellen?

Mit tehetsz a rossz lehelet ellen?

  1. Gyakran moss fogat és használj fogselymet! A lepedékben elszaporodó baktériumok és a fogak közt maradó ételmaradék rossz leheletet okoznak. Ajánlott naponta legalább kétszer, alaposan fogat mosni és fogselymet használni.

  1. A nyelvedet is tisztítsd! A nyelveden található a baktériumok nagy része, amik szintén kellemetlen leheletet okozhatnak. Tisztítsd meg fogmosás után a nyelvedet is fogkefével. Léteznek speciális nyelvtisztító eszközök is, amikkel még jobb eredményt tudsz elérni.

 

  1. Hagyd abba a dohányzást! Amellett, hogy rákot okoz, büdös is.
  1. Használj szájvizet! A legtöbb szájvíz tartalmaz antibakteriális hatóanyagot, mely elpusztítja a rossz szagok forrását. A hozzáadott ízanyag hosszan tartó üde leheletet biztosít.
  1. Nassolj kevesebbet! A szádban található baktériumok imádják a cukrot és a keményítőt, ezért nassolás után rossz szagú anyagcseretermékeik ellepik a szájüreget. Használj inkább cukormentes rágógumit, mely nem szolgáltat tápanyagot a baciknak, emellett serkenti a nyáltermelést is.
  1. Rendszeres fogkő-eltávolítás. A fogkő és a gyulladt íny együttesen jellegzetes, nagyon büdös szájszagot eredményez.
  1. Igyál sok folyadékot! A nem megfelelő folyadékbevitel kiszáradást okozhat. Ennek során csökken a nyáltermelés is, ami elősegíti a fogszuvasodást, ami rossz leheletet eredményez.
  1. Ha mindezek ellenére megmarad a rossz lehelet, keresd fel a fogorvosod. Általad nem látható helyeken is kialakulhat fogszuvasodás. Erre az orvosi vizsgálat fényt deríthet.

Hozzászólás

We would be glad to get your feedback. Take a moment to comment and tell us what you think.